Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
powstaje przy okazji przygotowania konfitury, powideł ze śliwek, ale można przygotować go osobno
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326987
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12183
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326987
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12183
Składniki
Śliwki myję, pozbywam się pestek. Zasypuję cukrem i zagotowuję ok. półtorej godziny. Studzę.
Czynność powtarzam, najlepiej dwukrotnie, ale nie jest to konieczne. Zbierający się płyn na powierzchni zlewam do słoiczka. Dodaję kakao. Dokładnie mieszam. Gotowe! Jeśli chcę przechować dłużej - wekuję 30 minut 120 stopni - w piekarniku (studzę do góry dnem). Pozostałe śliwki można wykorzystać do konfitury, ciasta, budyniu, babeczek, chutneya itd...