Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
powstaje przy okazji przygotowania konfitury, powideł ze śliwek, ale można przygotować go osobno
Śliwki myję, pozbywam się pestek.
Zasypuję cukrem i zagotowuję ok. półtorej godziny.
Studzę.
Czynność powtarzam, najlepiej dwukrotnie, ale nie jest to konieczne.
Zbierający się płyn na powierzchni zlewam do słoiczka.
Dodaję kakao.
Dokładnie mieszam.
Gotowe!
Jeśli chcę przechować dłużej - wekuję 30 minut 120 stopni - w piekarniku (studzę do góry dnem).
Pozostałe śliwki można wykorzystać do konfitury, ciasta, budyniu, babeczek, chutneya itd...
Obłędne smaki! Inny od wszystkich wypieków, polecam!
Odsłon: 18877
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 1987
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 1987
Składniki
Śliwki myję, pozbywam się pestek. Zasypuję cukrem i zagotowuję ok. półtorej godziny. Studzę.
Czynność powtarzam, najlepiej dwukrotnie, ale nie jest to konieczne. Zbierający się płyn na powierzchni zlewam do słoiczka. Dodaję kakao. Dokładnie mieszam. Gotowe! Jeśli chcę przechować dłużej - wekuję 30 minut 120 stopni - w piekarniku (studzę do góry dnem). Pozostałe śliwki można wykorzystać do konfitury, ciasta, budyniu, babeczek, chutneya itd...
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy chleb na drożdżach
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Domowy chleb na drożdżach
Pyszny i chrupiący chleb bez wyrabiania
Odsłon: 4392
Pasztet z kaczki i kurczaka
Pieczony pasztet z kaczki i udka kurczaka. Pyszny i aromatyczny. Bardzo dobrz...
Odsłon: 317