Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos tatarski jest bardzo popularny nie tylko w Polsce, ale także w Anglii, Austrii i Francji. Głównym składnikiem jest majonez, a w zależności od regionu, dobiera się do niego inne składniki. To idealny dodatek do wędlin i zimnych mięs, dlatego w naszym kraju jest popularny szczególnie w okolicach Wielkanocy.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1604
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 351
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1604
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 351
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo, czyli około 9-10 minut od momentu zagotowania się wody w rondelku. Przekrój je na pół, a następnie wyciągnij żółtka. Przetrzyj je przez sito i przełóż do miski.
rondelku. Przekrój je na pół, a następnie wyciągnij żółtka. Przetrzyj je przez sito i przełóż do miski. Ogórki odsącz z zalewy i drobno posiekaj. Dodaj do żółtek. Pokrój też grzybki marynowane i pozostałe białka. Dołóż do pozostałych składników. Majonez, musztardę i chrzan tarty dodaj do sosu.
Wsyp cukier, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj świeżą natkę pietruszki i dodaj do miski. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz dodać odrobinę kwaskowatości, skrop całość sokiem z cytryny i wymieszaj.