Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos tatarski jest bardzo popularny nie tylko w Polsce, ale także w Anglii, Austrii i Francji. Głównym składnikiem jest majonez, a w zależności od regionu, dobiera się do niego inne składniki. To idealny dodatek do wędlin i zimnych mięs, dlatego w naszym kraju jest popularny szczególnie w okolicach Wielkanocy.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 84
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 31
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 283
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 84
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 31
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 283
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo, czyli około 9-10 minut od momentu zagotowania się wody w rondelku. Przekrój je na pół, a następnie wyciągnij żółtka. Przetrzyj je przez sito i przełóż do miski.
rondelku. Przekrój je na pół, a następnie wyciągnij żółtka. Przetrzyj je przez sito i przełóż do miski. Ogórki odsącz z zalewy i drobno posiekaj. Dodaj do żółtek. Pokrój też grzybki marynowane i pozostałe białka. Dołóż do pozostałych składników. Majonez, musztardę i chrzan tarty dodaj do sosu.
Wsyp cukier, dopraw solą i pieprzem. Posiekaj świeżą natkę pietruszki i dodaj do miski. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz dodać odrobinę kwaskowatości, skrop całość sokiem z cytryny i wymieszaj.