Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno dostaliśmy od znajomej przepis na pasztet drobiowy. Niektórzy może powiedzą, że to raczej pasta. Nie będziemy się sprzeczać. Przepis jest prosty a efekt… SUPER!!! Przestaniecie kupować gotowe paszteciki. My już dawno tego nie robimy. Wystarczy uważnie przeczytać na opakowaniu, co jest w środku. A tutaj mamy pyszny efekt niewielkim nakładem sił i środków. I czasami jednocześnie sposób na zagospodarowanie resztek z obiadu. Spróbujcie sami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 903
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2844
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 947
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1695
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14617
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 903
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2844
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 947
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1695
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14617
Składniki
Mięso z udka, po oddzieleniu od kości i chrząstek, powinno ważyć ok. 20 dag. Kroimy je na mniejsze kawałki. Jajka na twardo kroimy na mniejsze części. Wrzucamy do blendera, dodajemy masło oraz ketchup. Blendujemy na gładką masę.
Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie blendujemy. Przekładamy do miseczki lub pojemniczka i wkładamy do lodówki. Po dwóch, trzech godzinach nadaje się do spożycia.