Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno dostaliśmy od znajomej przepis na pasztet drobiowy. Niektórzy może powiedzą, że to raczej pasta. Nie będziemy się sprzeczać. Przepis jest prosty a efekt… SUPER!!! Przestaniecie kupować gotowe paszteciki. My już dawno tego nie robimy. Wystarczy uważnie przeczytać na opakowaniu, co jest w środku. A tutaj mamy pyszny efekt niewielkim nakładem sił i środków. I czasami jednocześnie sposób na zagospodarowanie resztek z obiadu. Spróbujcie sami.
Świeża, lekka i bardzo kolorowa sałatka z jarmużem to sposób na szybki posiłe...
Odsłon: 19
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 933
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19475
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 10520
Świeża, lekka i bardzo kolorowa sałatka z jarmużem to sposób na szybki posiłe...
Odsłon: 19
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 933
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19475
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 10520
Składniki
Mięso z udka, po oddzieleniu od kości i chrząstek, powinno ważyć ok. 20 dag. Kroimy je na mniejsze kawałki. Jajka na twardo kroimy na mniejsze części. Wrzucamy do blendera, dodajemy masło oraz ketchup. Blendujemy na gładką masę.
Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie blendujemy. Przekładamy do miseczki lub pojemniczka i wkładamy do lodówki. Po dwóch, trzech godzinach nadaje się do spożycia.