Do góry

Dodatki Przepis na:

Warzywne , domowe kostki rosołowe.

Warzywne , domowe kostki rosołowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 271 Ocena: 1377

Dodano:

Odsłon: 430

Świetny dodatek do zup, sosów. Zamrożone możemy przechowywać 3 miesiące , a w lodówce ok. 1 miesiąca.

Składniki

  • marchew 4 szt.
  • pietruszka korzeń 3 szt.
  • seler korzeń 1 szt.
  • cebula 2 szt.
  • lubczyk 1 pęczek mały
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • oliwa z oliwek 2 lyzki
  • sól 2-3 lyżki
  • Liść laurowy 5 szt.
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Warzywne , domowe kostki rosołowe.

Przygotowanie

  1. Marchew , seler i pietruszkę obieram i trę na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cebule i dodaję starte warzywa. Smażę 5 minut mieszając. podlewam ok. 100 ml. wody i duszę na wolnym ogniu. Dodaję liście laurowe .

  2. Lubczyk i natkę drobno siekam i dodaję do garnka razem z solą. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam. Po ostygnięciu bardzo dokładnie blenduje .Część rozkładam na foremki do kostek do lodu i zamrażam , a część wkładam do słoika i zostawiam w lodówce. Należy pamiętać przy gotowaniu iż takie kostki są dosyć słone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń