Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do zup, sosów. Zamrożone możemy przechowywać 3 miesiące , a w lodówce ok. 1 miesiąca.
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 47
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 163
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 28
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 47
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 163
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 28
Składniki
Marchew , seler i pietruszkę obieram i trę na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cebule i dodaję starte warzywa. Smażę 5 minut mieszając. podlewam ok. 100 ml. wody i duszę na wolnym ogniu. Dodaję liście laurowe .
Lubczyk i natkę drobno siekam i dodaję do garnka razem z solą. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam. Po ostygnięciu bardzo dokładnie blenduje .Część rozkładam na foremki do kostek do lodu i zamrażam , a część wkładam do słoika i zostawiam w lodówce. Należy pamiętać przy gotowaniu iż takie kostki są dosyć słone.