Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do zup, sosów. Zamrożone możemy przechowywać 3 miesiące , a w lodówce ok. 1 miesiąca.
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1360
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 141
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 312
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 153
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3431
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1360
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 141
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 312
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 153
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3431
Składniki
Marchew , seler i pietruszkę obieram i trę na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cebule i dodaję starte warzywa. Smażę 5 minut mieszając. podlewam ok. 100 ml. wody i duszę na wolnym ogniu. Dodaję liście laurowe .
Lubczyk i natkę drobno siekam i dodaję do garnka razem z solą. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam. Po ostygnięciu bardzo dokładnie blenduje .Część rozkładam na foremki do kostek do lodu i zamrażam , a część wkładam do słoika i zostawiam w lodówce. Należy pamiętać przy gotowaniu iż takie kostki są dosyć słone.