Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do zup, sosów. Zamrożone możemy przechowywać 3 miesiące , a w lodówce ok. 1 miesiąca.
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 205
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3257
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 32
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3560
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 710
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 205
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3257
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 32
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3560
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 710
Składniki
Marchew , seler i pietruszkę obieram i trę na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cebule i dodaję starte warzywa. Smażę 5 minut mieszając. podlewam ok. 100 ml. wody i duszę na wolnym ogniu. Dodaję liście laurowe .
Lubczyk i natkę drobno siekam i dodaję do garnka razem z solą. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam. Po ostygnięciu bardzo dokładnie blenduje .Część rozkładam na foremki do kostek do lodu i zamrażam , a część wkładam do słoika i zostawiam w lodówce. Należy pamiętać przy gotowaniu iż takie kostki są dosyć słone.