Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do zup, sosów. Zamrożone możemy przechowywać 3 miesiące , a w lodówce ok. 1 miesiąca.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1872
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1872
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
Składniki
Marchew , seler i pietruszkę obieram i trę na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cebule i dodaję starte warzywa. Smażę 5 minut mieszając. podlewam ok. 100 ml. wody i duszę na wolnym ogniu. Dodaję liście laurowe .
Lubczyk i natkę drobno siekam i dodaję do garnka razem z solą. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam. Po ostygnięciu bardzo dokładnie blenduje .Część rozkładam na foremki do kostek do lodu i zamrażam , a część wkładam do słoika i zostawiam w lodówce. Należy pamiętać przy gotowaniu iż takie kostki są dosyć słone.