Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek to prócz jajek niezastąpiona potrawa na wielkanocnym stole. Żeby wyszedł Wam perfekcyjnie, ugotujcie go na domowym zakwasie. Samodzielnie przygotowanie trwa dosłownie 5 minut. Później musicie tylko przez następne 5 dni, raz dziennie go zamieszać i gotowe. Proste prawda?
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3269
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 89
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 153
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3269
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 89
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 153
Składniki
Mąkę przesyp do słoika. Dodaj do niej wodę i dokładnie wymieszaj, aby nie było żadnych grudek.
Ząbki czosnku obierz i delikatnie spłaszcz nożem. Wrzuć do słoika wraz z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Ponownie wszystko wymieszaj.
Słoik przykryj gazą i odstaw na 5 dni w ciepłe miejsce. Pamiętając, aby codziennie przemieszać zawartość.
Gotowy zakwas przelej do butelki i przechowuj w lodówce.