Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek to prócz jajek niezastąpiona potrawa na wielkanocnym stole. Żeby wyszedł Wam perfekcyjnie, ugotujcie go na domowym zakwasie. Samodzielnie przygotowanie trwa dosłownie 5 minut. Później musicie tylko przez następne 5 dni, raz dziennie go zamieszać i gotowe. Proste prawda?
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Składniki
Mąkę przesyp do słoika. Dodaj do niej wodę i dokładnie wymieszaj, aby nie było żadnych grudek.
Ząbki czosnku obierz i delikatnie spłaszcz nożem. Wrzuć do słoika wraz z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Ponownie wszystko wymieszaj.
Słoik przykryj gazą i odstaw na 5 dni w ciepłe miejsce. Pamiętając, aby codziennie przemieszać zawartość.
Gotowy zakwas przelej do butelki i przechowuj w lodówce.