Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek to prócz jajek niezastąpiona potrawa na wielkanocnym stole. Żeby wyszedł Wam perfekcyjnie, ugotujcie go na domowym zakwasie. Samodzielnie przygotowanie trwa dosłownie 5 minut. Później musicie tylko przez następne 5 dni, raz dziennie go zamieszać i gotowe. Proste prawda?
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 87
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 671
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 87
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 671
Składniki
Mąkę przesyp do słoika. Dodaj do niej wodę i dokładnie wymieszaj, aby nie było żadnych grudek.
Ząbki czosnku obierz i delikatnie spłaszcz nożem. Wrzuć do słoika wraz z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Ponownie wszystko wymieszaj.
Słoik przykryj gazą i odstaw na 5 dni w ciepłe miejsce. Pamiętając, aby codziennie przemieszać zawartość.
Gotowy zakwas przelej do butelki i przechowuj w lodówce.