Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kafaior zapiekany z dodatkiem sera . Świetny dodatek do obiadu , ale może być też daniem głównym.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Składniki
Kalaior rozdrabniam na różyczki i gotuję w osolonej wodzie. Wyjmuję i studzę. Blachę , u mnie keksówka , smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Kalaior wyjmuję na blache. Ser drobno ścieram na tarce. Dodaję majonez , śmietanę i jajka i dokładnie mieszam. Sosem polewam kalaior.
Piekę 30 minut w tem. 170 stopni.