Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na wytrawną wersję kawy
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
W garnuszku zagotować wodę, zmniejszyć ogień i wsypać kawę. Po dwóch minutach dodać miód, po następnych dwóch dodać gałkę, goździki, imbir i kardamon. Po kolejnych dwóch zdjąć garnuszek z ognia, przykryć i odstawić. Teraz zagotować mleko i gorące ubić, a następnie wymieszać delikatnie z likierem. Przecedzoną kawę nalać do 3/4 wysokości filiżanek, na wierzch nałożyć spienione mleko i natychmiast podawać.