Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i aromatyczna nalewka o super kolorze:)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Gruszki trzeba obrać pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne wkładamy do słoja zasypujemy cukrem,zamykamy odstawiamy na 4 dni,pamiętamy aby codziennie potrząsnąć słojem.Po 4 dniach dodajemy laskę wanilii i skórkę z jednej sparzonej pomarańczy zalewamy alkoholami i szczelnie zamkamy na miesiąc.Po tym czasie całość filtrujemy owoce wyciskamy wlewamy do butelek i odstawiamy na miesiąc.Owoce można zjeść ale uwaga bardzo uderzają do głowy :)