Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek to prawdziwa gwiazda wśród przypraw – jego zdrowotne właściwości i korzyści z jedzenia są nieocenione. Zawiera on allicynę – substancję, która działa podobnie jak antybiotyk – antywirusowo i przeciwbakteryjnie.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy miód, sok z cytryn i uzupełniamy wodą. Dobrze mieszamy i odstawiamy na 24 godziny w ciepłem miejsce. Następnie przecedzamy przez sitko. Gotowe!!! PS. Jeżeli stwierdzicie, że syrop jest zbyt ostry w smaku, aby pić go 2-3 razy dziennie po łyżeczce, możecie go dodawać do zup, sosów, sałatek …