Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Składniki
Rodzynki opłucz, osącz i zalej rumem.
Goździki i cynamon zalej wrzątkiem. Chwilę całość gotuj, a następnie wyłącz i wrzątkiem wraz z przyprawami zalej herbatę. Przykryj i zaparzaj 5 minut.
Cytrynę sparz, pokrój w plastry, włóż do szklanek. Przecedź herbatę. Nalej do szklanek, posłódź i dodaj rodzynki nasiąknięte rumem.