Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Imbirowa herbata"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5361
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34496
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2150
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113814
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5361
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34496
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2150
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113814
Składniki
Do czajniczka wrzuć 4 torebki herbaty. Zalej litrem wrzątku. Korzeń imbiru obierz, pokrój cieniutkie plasterki. Wrzuć do czajniczka z herbatą. Czajnik przykryj i odstaw na kilka minut, aby herbata mogła się dobrze zaparzyć.
Dodaj 4 łyżki soku wyciśniętego ze sparzonej pomarańczy. Cytrynę wyszoruj starannie, również sparz, pokrój w plasterki. Herbatę rozlej do 4 szklanek, dopraw do smaku naturalnym miodem. Do każdej porcji wrzuć plasterki cytryny. Dekoruj świeżymi ziołami.
porcje , czas ok. 15 min; porcja – 120 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety