Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koktajl truskawkowo-bananowy, mrożona herbata i bezalkoholowe mojito"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 317
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1353
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 317
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1353
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Składniki
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>
Truskawki umyj, obierz z szypułek, wrzuć do blendera. Dodaj obranego banana, jogurt, cukier i sok z cytryny. Zmiksuj. Przed podaniem schłodzić.
Sparz duży słoik. Umieść w nim torebki herbaty, zalej gorą cą, przegotowaną wodą. Słoik przykryj folią spożywczą i postaw w nasłonecznionym miejscu. Parz herbatę, aż nabierze koloru i smaku (przez ok. 1 godzinę). Wyjmij torebki. Herbatę posłodź miodem. Podawaj schłodzoną.
Limonkę lub cytrynę obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Miętę umyj. Do szklanki wsyp cukier i pokruszony lód, dodaj cytrusy i miętę. Ugnieć łyżką. Zalej wodą mineralną.Źródło: Super TV