Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewki powinny być spożywane w niewielkich ilościach. Wzmacniają, rozgrzewają i rozszerzają naczynia krwionośne. Moja ma 3 lata i zrobiła się z niej galaretka.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 48
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 664
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10901
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2336
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 48
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 664
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10901
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2336
Składniki
Maliny dokładnie przebrać i usunąć szypułki. Ja nie myję owoców bo pochodzą z mojego ogródka. Podczas płukania by zmiękły i straciły część koloru i aromatu. Owoce i liście wrzucić do 5-litrowego słoja. Przegotowaną , letnią wodę zmieszać z wódką i spirytusem. Zalać maliny. Słojem raczej nie należy potrząsać , bo owoce są bardzo delikatne. Po 3 tygodniach zlać alkohol a owoce i liście zasypać cukrem.Teraz słojem można wstrząsać by cukier dokładnie oblepił owoce. Słój ustawiamy na 7 dni na słonecznym parapecie. Cukier się rozpuści a maliny puszczą jeszcze sok. Zlewamy powstały sok i mieszamy z alkoholem. Rozlewamy do butelek, ustawiamy w suchym, ciemnym miejscu i czekamy pół roku by nalewka nabrała mocy i aromatu Moja się "zawieruszyła" i nabierała mocy przez 3 lata.