Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewki powinny być spożywane w niewielkich ilościach. Wzmacniają, rozgrzewają i rozszerzają naczynia krwionośne. Moja ma 3 lata i zrobiła się z niej galaretka.
Maliny dokładnie przebrać i usunąć szypułki. Ja nie myję owoców bo pochodzą z mojego ogródka. Podczas płukania by zmiękły i straciły część koloru i aromatu.
Owoce i liście wrzucić do 5-litrowego słoja. Przegotowaną , letnią wodę zmieszać z wódką i spirytusem. Zalać maliny.
Słojem raczej nie należy potrząsać , bo owoce są bardzo delikatne.
Po 3 tygodniach zlać alkohol a owoce i liście zasypać cukrem.Teraz słojem można wstrząsać by cukier dokładnie oblepił owoce.
Słój ustawiamy na 7 dni na słonecznym parapecie. Cukier się rozpuści a maliny puszczą jeszcze sok.
Zlewamy powstały sok i mieszamy z alkoholem.
Rozlewamy do butelek, ustawiamy w suchym, ciemnym miejscu i czekamy pół roku by nalewka nabrała mocy i aromatu
Moja się "zawieruszyła" i nabierała mocy przez 3 lata.
Naturalny świeżo wyciśnięty sok z malin z dodatkiem miodu kwiatowego oraz imb...
Odsłon: 919
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 23
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 41
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 38
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 23
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 41
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 38
Składniki
Maliny dokładnie przebrać i usunąć szypułki. Ja nie myję owoców bo pochodzą z mojego ogródka. Podczas płukania by zmiękły i straciły część koloru i aromatu. Owoce i liście wrzucić do 5-litrowego słoja. Przegotowaną , letnią wodę zmieszać z wódką i spirytusem. Zalać maliny. Słojem raczej nie należy potrząsać , bo owoce są bardzo delikatne. Po 3 tygodniach zlać alkohol a owoce i liście zasypać cukrem.Teraz słojem można wstrząsać by cukier dokładnie oblepił owoce. Słój ustawiamy na 7 dni na słonecznym parapecie. Cukier się rozpuści a maliny puszczą jeszcze sok. Zlewamy powstały sok i mieszamy z alkoholem. Rozlewamy do butelek, ustawiamy w suchym, ciemnym miejscu i czekamy pół roku by nalewka nabrała mocy i aromatu Moja się "zawieruszyła" i nabierała mocy przez 3 lata.
Przepisy Napoje
Napoje
lemoniada arbuzowo-truskawkowa
Napoje
Domowa anyżówka
Napoje
Koktajl na płaski brzuch
Napoje
Nalewka z czarnej porzeczki, zasypana cukrem
lemoniada arbuzowo-truskawkowa
Orzeźwiająca i pyszna, w sam raz na upały....
Odsłon: 207
Domowa anyżówka
Nalewka z ziaren anyżu - czyli popularna anyżówka - ma bardzo charakterystycz...
Odsłon: 2102