Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Podpiwek zbożowy"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3847
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3847
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Składniki
Przepis przysłała Beata Szlendak z Końskowoli
Pięć litrów wody i kawę zbożową zagotuj. Wsyp cukier, gotuj na małym ogniu 10 min. Wsyp kwasek cytrynowy, wymieszaj. Ostudź.
W szklance wymieszaj drożdże z kilkoma łyżkami napoju kawowego. Wlej do reszty napoju, wymieszaj. Przelej do wyparzonych butelek, zostawiając puste szyjki.
Trzymaj przez dobę np. w kuchni, a następnie butelki przenieś w chłodne miejsce na 5-7 dni.
Czas przygotowania 25 min, ilość butelek 5, cena za porcję 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie