Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poncz z rumem"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8004
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8004
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Składniki
Do garnka wrzucam torebkę herbaty, wlewam 3 szklanki wody i wsypuję cukier. Zagotowuję.
Z cytryn i pomarańcz ścieram skórkę i dodaję do herbaty. Wyciskam sok z owoców (1/2 pomarańczy odkładam), wlewam do garnka z herbatą. Odłożoną 1/2 pomarańczy kroję w półplasterki i wrzucam do garnka.
Gotuję jeszcze chwilkę. Odcedzam przez sitko i studzę. Dodaję rum i przelewam do wazy.Źródło: Kobieta i życie