Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poncz z rumem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4160
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34255
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1861
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113676
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4160
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34255
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1861
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113676
Składniki
Do garnka wrzucam torebkę herbaty, wlewam 3 szklanki wody i wsypuję cukier. Zagotowuję.
Z cytryn i pomarańcz ścieram skórkę i dodaję do herbaty. Wyciskam sok z owoców (1/2 pomarańczy odkładam), wlewam do garnka z herbatą. Odłożoną 1/2 pomarańczy kroję w półplasterki i wrzucam do garnka.
Gotuję jeszcze chwilkę. Odcedzam przez sitko i studzę. Dodaję rum i przelewam do wazy.Źródło: Kobieta i życie