Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie i bardzo smaczne
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 310
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1039
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 310
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1039
Składniki
W dużym garnku zagotować wodę z cukrem, dodać połowę soku z cytryny.
W międzyczasie cytryny sparzyć i pokroić w plastry. Laski wanilii przekroić na pół, wybrać ze środka nasiona.
Plastry cytryny, laski wanilii oraz ziarenka dodać do gotującego się syropu i gotować kilka minut.
Zdjąć z ognia, przelać syrop do słoików/butelek (razem z cytrynami i wanillią).
Przechowywać zamknięte w lodówce.