Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie i bardzo smaczne
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1713
Placki z kalarepy to sprytny sposób na to, aby przekształcić surowy, lekko go...
Odsłon: 7782
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5203
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1713
Placki z kalarepy to sprytny sposób na to, aby przekształcić surowy, lekko go...
Odsłon: 7782
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5203
Składniki
W dużym garnku zagotować wodę z cukrem, dodać połowę soku z cytryny.
W międzyczasie cytryny sparzyć i pokroić w plastry. Laski wanilii przekroić na pół, wybrać ze środka nasiona.
Plastry cytryny, laski wanilii oraz ziarenka dodać do gotującego się syropu i gotować kilka minut.
Zdjąć z ognia, przelać syrop do słoików/butelek (razem z cytrynami i wanillią).
Przechowywać zamknięte w lodówce.