Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 722
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 722
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Umyj śliwki, wyjmij pesti i przekrój na pół. Wrzuć do garnka. Zalej gorącą wodą, pozostaw na 4-5 dni.
Mieszaj 2 razy dziennie, a następnie dodaj cukier
Dodaj drożdże i pzrykryj. Mieszaj przez kolejne 5 dni.
Przelej do butelki, założ korek ze szklaną rurką i pozostaw do fermentacji.
Zlej wino przez sitko do butelek i pozostaw do leżakowania na kilka miesięcy.
Odstaw na kilka dni, przelej do butelek i zakorkuj.
Najlepsze jest po 12 miesiącach.