Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28015
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28015
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Umyj śliwki, wyjmij pesti i przekrój na pół. Wrzuć do garnka. Zalej gorącą wodą, pozostaw na 4-5 dni.
Mieszaj 2 razy dziennie, a następnie dodaj cukier
Dodaj drożdże i pzrykryj. Mieszaj przez kolejne 5 dni.
Przelej do butelki, założ korek ze szklaną rurką i pozostaw do fermentacji.
Zlej wino przez sitko do butelek i pozostaw do leżakowania na kilka miesięcy.
Odstaw na kilka dni, przelej do butelek i zakorkuj.
Najlepsze jest po 12 miesiącach.