Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Umyj śliwki, wyjmij pesti i przekrój na pół. Wrzuć do garnka. Zalej gorącą wodą, pozostaw na 4-5 dni.
Mieszaj 2 razy dziennie, a następnie dodaj cukier
Dodaj drożdże i pzrykryj. Mieszaj przez kolejne 5 dni.
Przelej do butelki, założ korek ze szklaną rurką i pozostaw do fermentacji.
Zlej wino przez sitko do butelek i pozostaw do leżakowania na kilka miesięcy.
Odstaw na kilka dni, przelej do butelek i zakorkuj.
Najlepsze jest po 12 miesiącach.