Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoska orzechówka"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 844
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 130
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9251
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 844
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 130
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9251
Składniki
35 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji ok. 2,20 zł
Orzechy umyć, ponakłuwać wykałaczką, włożyć do słoja. Dodać gałki, goździki, kawałek cynamonu. Przyrządzić syrop: zagotować szklankę wody, lekko ostudzić, wsypać cukier i mieszać, aż się rozpuści. Orzechy zalać letnim syropem, wlać spirytus, zamknąć słój i ustawić w ciepłym miejscu na 2 miesiące.
Nalewkę zlać przez bibułę filtracyjną (np. taką do ekspresu przelewowego), rozlać do butelek, zakorkować. Odstawić w chłodne i ciemne miejsce na miesiąc.
Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie