Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Angielskie bułeczki z rodzynkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, sól, cukier i masło, posiekaj. Jajko roztrzep z mlekiem, dodaj do mąki (2 łyżki zostaw do posmarowania bułeczek), wsyp rodzynki. Wyrób.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. półtora cm. Szklanką wytnij kółka, ułóż na natłuszczonej blaszce, posmaruj odłożonym mlekiem. Piecz ok. 15 minut w temp. 220°C.Źródło: Chwila dla Ciebie