Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chlebowy pudding z jagodami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1310
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 762
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1310
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 762
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj żaroodporne miseczki, natłuść je w środku masłem.
Posmaruj chleb masłem i dżemem. Pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do miseczek.
Wymieszaj w misce mleko, jajka, cukier i waniliowy ekstrakt. Polej ułożone w miseczkach kawałki chleba. Odstaw na 10 minut, aż chleb dobrze nasiąknie sosem.
Przygotuj większe żaroodporne naczynie, wstaw do niego miseczki. Wlej wodę. Piecz pudding w kąpieli wodnej ok. 30 minut. Wyjmij miseczki i odstaw do wystygnięcia. Posyp jagodami i cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 20 minut • 6 porcji • 280 kcal/porcja • koszt: 2,5 zł/porcjaŹródło: Olivia