Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowe bułeczki, napełnione konfiturą"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Letnie mleko wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę przesiej, dodaj sól i rozczyn drożdżowy, wymieszaj. Wbij jajko, dodaj masło i jogurt owocowy, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto podziel na pół, uformuj wałki. Pokrój na około 9 kawałków. Każdy lekko spłaszcz, ułóż po łyżeczce konfitury. Bułeczki ułóż blisko siebie na natłuszczonej, posypanej bułką tartą blasze. Przykryj ściereczką, odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Piecz 20-25 min w 200°C. Oprósz cukrem pud rem.Źródło: Chwila dla Ciebie