Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawna chałka drożdżowa"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Mąkę (2 łyżki odłóż) połącz z drożdżami, łyżką soli i cukru, 1 jajkiem i mlekiem. Dodaj rozpuszczony i ostudzony smalec, zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcia. Szpinak opłucz, włóż do rondla. Duś ze śmietaną. Dodaj zasmażkę z 2 łyżek masła i mąki, wymieszaj, dopraw solą.
Ciasto rozwałkuj, po- krój w 3 pasy. Na każ dym ułóż szynkę, ser i szpinak, zawiń farsz w ciasto. Zapleć warkocz z 3 pasów, zlep końce. Posmaruj jajkiem, posyp sezamem. Piecz 35 min w 180 st.
Czas ok. 75 min; porcja – 260 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety