Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z brokułem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3728
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1556
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113643
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3728
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1556
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113643
Składniki
Ugotuj brokuły w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Osącz, ostudź. Kiełbasę pokrój w drobną kosteczkę, ser zetrzyj na tarce lub pokrój w małe paseczki.
Z bułeczek zetnij czapeczki, wydrąż środki. Do każdej bułeczki włóż trochę kiełbasy oraz brokuły. Jajka roztrzep ze śmietaną, wsyp zioła, przypraw. Porcję tego sosu wlej do każdej bułeczki. Posyp serem.
Ułóż bułeczki na blasze, wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj 10 min w temp. 160°C. Do farszu możesz wykorzystać mielone, podsmażone mięso lub resztki pieczonego.
<strong>Anna Bratek z Sieńska</strong>Źródło: Takie jest życie