Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z nadzieniem serowym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Drożdże rozpuść w 2-3 łyżkach ciepłej wody. Wlej mleko, wymieszaj. Mąkę, cukier i proszek wsyp do miski. Wbij jajka, wlej masę drożdżową i olej. Wyrabiaj ciasto około 15 minut. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Nadzienie: biały ser zmiel. Dodaj żółtka, cukier waniliowy, aromat pomarańczowy, śmietanę i cukier. Dokładnie wymieszaj. 3 Ciasto rozwałkuj, wykrój kwadraty. Na środku każdego ułóż łyżeczkę nadzienia. Boki zwiń do góry, zlep. Piecz 15 minut w temp. 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie