Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchna bułka na śniadanie i kolację. Bardzo smaczna domowa bułka orkiszowa z domowym pasztetem.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 64
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 29
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 92
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 64
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 29
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 92
Składniki
Wychodzi 6 sporych bułek. Ciasto. Obie mąki przesiewamy do miski w środek kruszymy drożdże i posypujemy je szczyptą cukru. Odstawiamy na kilka minut, potem dodajemy resztę składników i mieszamy ciasto łyżką, łącząc ze sobą wszystkie składniki. W miarę potrzeby dolewamy mleka, ciasto powinno być zwarte ale dość miękkie. Pod koniec ciasto wyrabiamy ręką na gładką masę i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części z każdej formujemy okrągłe bułeczki.
Bułeczki układać na blaszkach, w dość dużych odstępach. Przykryć ręczniczkiem kuchennym, odstawić na około 20 minut do ponownego wyrośnięcia ciasta. Po tym czasie używając szklanki z niedużym dnem zrobić w każdej bułeczce mocne wgłębienie, prawie do samej blachy, nałożyć porcje pasztetu. Wierzch bułek posmarować mlekiem wymieszanym z sosem sojowym. Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Wyjąć, wystudzić na kratce. Przepis na doskonały pasztet gotowany znajdziecie w moich przepisach - pasztet bez pieczenia.