Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki do hamburgerów są bardzo proste w przygotowaniu i o niebo lepsze od swoich sklepowych odpowiedników. Dlatego zachęcam do wypieku domowego pieczywa, bo przynajmniej wiadomo, co się je :-) Bułki są po prostu idealne. Najważniejsze... przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, a potem to już żyją własnym życiem. Polecam doskonałe burgery z dodatkiem kurczaka szarpanego według mojego przepisu. Z poniższego przepisu wyszło mi 6 bułek:
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3357
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 385
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 258
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2761
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3357
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 385
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 258
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2761
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem. Do miski wsypać mąkę, sól, wlać masło, wbić jajko i dodać zaczyn drożdżowy. Wyrobić elastyczne ciasto przez ok. 10 minut. Miskę przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ponad godzinę. Następnie ciasto raz jeszcze krótko poprzekładać rękami, zwinąć w rulon i podzielić na 6 równych części. Z każdej uformować bułkę i odłożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia na ok. pół godziny. Formę przykryć ręcznikiem kuchennym. Przed włożeniem do piekarnika bułki lekko spłaszczyć, każdą posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem, posypać sezamem i piec w 190 stopniach ok. 15-20 minut do zrumienienia. Bułki po wystudzeniu przekroić na pół. Następnie ułożyć na nich ulubione dodatki i hamburgery gotowe. SMACZNEGO!!!