Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo idealne np. na śniadanie. Smaczny, zdrowy wypiek o ciekawym kształcie ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1015
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2185
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4200
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1015
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2185
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4200
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Gotowe ciasto podzielić na równe kule (u mnie 6 szt). Następnie każdą kulę podzielić na 3 mniejsze części i zrolować. Zapleść warkocze i przenieść na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pozostawić na ok. 20 min. do napuszenia, potem posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem. Pozostawić na ok. 20 min. do napuszenia, potem posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-30 min. Smacznego!