Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo idealne np. na śniadanie. Smaczny, zdrowy wypiek o ciekawym kształcie ;)
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 684
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 48
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 87
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 684
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 48
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 87
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Gotowe ciasto podzielić na równe kule (u mnie 6 szt). Następnie każdą kulę podzielić na 3 mniejsze części i zrolować. Zapleść warkocze i przenieść na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pozostawić na ok. 20 min. do napuszenia, potem posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem. Pozostawić na ok. 20 min. do napuszenia, potem posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-30 min. Smacznego!