Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo idealne np. na śniadanie. Smaczny, zdrowy wypiek o ciekawym kształcie ;)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Gotowe ciasto podzielić na równe kule (u mnie 6 szt). Następnie każdą kulę podzielić na 3 mniejsze części i zrolować. Zapleść warkocze i przenieść na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pozostawić na ok. 20 min. do napuszenia, potem posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem. Pozostawić na ok. 20 min. do napuszenia, potem posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-30 min. Smacznego!