Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułki z wędzonym łososiem"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 903
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 903
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, zalej zimną wodą. Osusz, obierz, pokrój w kostkę. Posiekaj szczypiorek z cebulką oraz czerwoną cebulę. Drobno pokrój łososia. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Przygotowane przełóż do miski. Dodaj musztardę oraz majonez. Wymieszaj nadzienie, przypraw pieprzem.
Natnij bułki paluchy. W środek nacięcia włóż do każdej bułki trochę przygotowanego farsz. Ułóż na blaszce, wstaw do gorącego piekarnika.
Zapiekaj ok. 15 min w temp. 160°C, aż bułeczki się zrumienią, a ser stopi. Do farszu możesz też wykorzystać wędzoną makrelę.
<strong>Izabela Szczypek z Katowic</strong>Źródło: Takie jest życie