Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chałka na kefirze posypana sezamem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 148
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 148
Składniki
W ciepłym mleku rozpuść drożdże i wymieszaj z cukrem. Wlej całość do miski, po czym wsyp mąkę z solą, wbij jajka i połącz z kefirem.
Zmiksuj za pomocą blendera, a następnie odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Po około 90 minutach przełóż je na stolnicę oprószoną mąką i podziel na 3 części. Z każdej zrób wałek, zapleć je jak warkocz i rozłóż na blasze.
Tak przygotowaną chałkę posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 35 minut.Źródło: Kurier TV