Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chałka na kefirze posypana sezamem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
W ciepłym mleku rozpuść drożdże i wymieszaj z cukrem. Wlej całość do miski, po czym wsyp mąkę z solą, wbij jajka i połącz z kefirem.
Zmiksuj za pomocą blendera, a następnie odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Po około 90 minutach przełóż je na stolnicę oprószoną mąką i podziel na 3 części. Z każdej zrób wałek, zapleć je jak warkocz i rozłóż na blasze.
Tak przygotowaną chałkę posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 35 minut.Źródło: Kurier TV