Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który zrobisz w 5 minut, bez wyrabiania i wyrastania, bez drożdży. Aromatyczny i pełen smaku. Świetnie będzie smakował ze smalcem i kiszonym ogórkiem. Idealny do piwa. Zapraszam również do obejrzenia filmu
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Mąkę przesiać do miski i dodać do niej sol i proszek do pieczenia. Suche składniki dobrze ze sobą wymieszać. Następnie dodać miód i piwo, mieszając wyrobić gładkie ciasto. Na koniec dodać rozmaryn.
Masło rozpuścić i polowę wylać na dno keksowki. Wysmarować nim dno i boki formy. Do tak przygotowanej formy wylać ciasto. Dobrze wyrównać je w formie i posypać z wierzchu rozmarynem. Następnie polać reszta masła.
Chleb piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C. do suchego patyczka, około 40 – 50 minut. Po upieczeniu, chleb zostawić w formie na 10 minut. Studzic na kratce. Smacznego!