Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2163
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2163
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Składniki
Mąkę orkiszową,suche drożdże oraz sól wymieszać.Na środek zaczynu wlać cały miód,600 ml ciepłej wody i oliwę z oliwek.Ciasto wyrabiać przez 5 min,aż zacznie odchodzić od brzegów naczynia .Podłużną formę wysmarować masłem i delikatnie oprószyć bułką tartą.
Wyrobione ciasto przełożyć do przygotowanej wcześniej formy,przykryć bawełnianym ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 90 min.Po tym czasie wierzch posmarować mlekiem.Można posypać płatkami owsianymi.Piec 50-60 min w temp.180 C.