Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 66
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 66
Składniki
Mąkę orkiszową,suche drożdże oraz sól wymieszać.Na środek zaczynu wlać cały miód,600 ml ciepłej wody i oliwę z oliwek.Ciasto wyrabiać przez 5 min,aż zacznie odchodzić od brzegów naczynia .Podłużną formę wysmarować masłem i delikatnie oprószyć bułką tartą.
Wyrobione ciasto przełożyć do przygotowanej wcześniej formy,przykryć bawełnianym ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 90 min.Po tym czasie wierzch posmarować mlekiem.Można posypać płatkami owsianymi.Piec 50-60 min w temp.180 C.