Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuściane bułeczki"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 317
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1355
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 317
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1355
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Składniki
Półtorej szklanki letniej wody połącz z drożdżami, cukrem i łyżką mąki. Resztę mąki przesiej, dodaj łyżeczkę soli, 2 łyżki oleju i jedno jajko. Wlej rozczyn, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Farsz: cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, podsmaż. Dodaj pokrojoną kapustę. Podsmaż. Przypraw.
Ciasto podziel na 8 części. Rozwałkuj, ułóż farsz, zlep. Posmaruj jajkiem, posyp czarnuszką. Piecz 15-20 min w 200°C.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca koło Żywca</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie