Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli chcesz spróbować czegoś wyjątkowego, krem z białej czekolady jest dla Ciebie. Nie znajdziesz go w żadnym sklepie! W naszym przepisie proponujemy połączenie białej czekolady z naturalnymi pastami orzechowymi, które nie tylko nadadzą Twojemu kremowi ciekawego aromatu, ale i koloru.
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 13
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 993
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 858
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2278
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2290
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1033
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 13
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 993
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 858
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2278
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2290
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1033
Składniki
Przygotowanie masła klarowanego 85 g Masła 83% tłuszczu Podgrzej w rondelku na średnim ogniu masło, aż do całkowitego roztopienia. Sitko wyłóż ręcznikiem papierowym. Odcedź na sitku roztopiony tłuszcz od białej piany. Po zastygnięciu masła klarowanego nie trzeba przechowywać w lodówce, ponieważ białko zostało oddzielone od tłuszczu.
Roztapianie czekolady w mikrofalówce 140 g Callebaut W2NV - biała kuwertura W kuchence mikrofalowej roztop 140 g białej czekolady. Użyj kilku cykli po 10-30 sek. o mocy 800-1000W i mieszaj pomiędzy nimi.
Przygotowanie kremu z białej czekolady i pistacji 25 g Oleju rzepakowego lub słonecznikowego 20 g Masła klarowanego 30 g Cukru inwertowanego 50 g Pâte Amande 70 g Callebaut Pistachio 20 g Mycryo 10 g Truskawki Texturas Do płynnej czekolady dodaj 25 g oleju, 20 g masła klarowanego, 30 g cukru inwertowanego, 50g pasty migdałowej, 70 g pasty pistacjowej i 20 g masła kakaowego. Przelej wszystkie składniki do blendera. Miksuj tak długo, aż uzyskasz jednolitą masę i składniki dobrze się połączą. Przelej krem do miski i mieszaj od czasu do czasu, aż temperatura masy spadnie do 23°C. Dodaj 10 g truskawek liofilizowanych. Wszystko wymieszaj i przełóż do worka cukierniczego. Napełnij słoik, miseczkę lub inny pojemnik.