Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 405
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2709
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1904
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6697
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 405
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2709
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1904
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6697
Składniki
Margarynę,żółtka, cukier i proszek dobrzej rozetrzeć , dodać kartoflankę. Wyłożyć na miskę z mąką i wynieść do chłodu i lekko zagnieść. Wyłożyć na dwie wysmarowane blachy. Pięć na zloty kolor ok 15 minut w temperaturze 180 stopni
Żółtka, cukier i mąkę rozmieszać w części mleka (tak jak budyń), pozostałe mleko zagotować. Do gotującego mleka wlać rozrobiony budyń. Gotować do gęstości ciągle mieszając. Masło rozkręcić i dodawać zimną masę i olejek rumowy. Przełożyć mazurek i polukrować