Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1164
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1164
Składniki
Margarynę,żółtka, cukier i proszek dobrzej rozetrzeć , dodać kartoflankę. Wyłożyć na miskę z mąką i wynieść do chłodu i lekko zagnieść. Wyłożyć na dwie wysmarowane blachy. Pięć na zloty kolor ok 15 minut w temperaturze 180 stopni
Żółtka, cukier i mąkę rozmieszać w części mleka (tak jak budyń), pozostałe mleko zagotować. Do gotującego mleka wlać rozrobiony budyń. Gotować do gęstości ciągle mieszając. Masło rozkręcić i dodawać zimną masę i olejek rumowy. Przełożyć mazurek i polukrować