Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Margarynę,żółtka, cukier i proszek dobrzej rozetrzeć , dodać kartoflankę. Wyłożyć na miskę z mąką i wynieść do chłodu i lekko zagnieść. Wyłożyć na dwie wysmarowane blachy. Pięć na zloty kolor ok 15 minut w temperaturze 180 stopni
Żółtka, cukier i mąkę rozmieszać w części mleka (tak jak budyń), pozostałe mleko zagotować. Do gotującego mleka wlać rozrobiony budyń. Gotować do gęstości ciągle mieszając. Masło rozkręcić i dodawać zimną masę i olejek rumowy. Przełożyć mazurek i polukrować