Zdrowe, domowe bułeczki upieczone na bazie mąki pełnoziarnistej oraz buraków, co nadaje im ciekawy smak oraz interesujący kolor. Bułeczki są proste i szybkie w przygotowaniu, bez wyrabiania i wyrastania ciasta.
Pełnoziarniste bułeczki buraczkowe
Składniki
- 2 jajka
- 50 g płatków jaglanych
- 60 g mąki orkiszowej
- Średniej wielkości surowy burak
- 6 łyżek jogurtu
- Oreganp
- Sól
- Pieprz
- Zaatar
Składniki
- 2 jajka
- 50 g płatków jaglanych
- 60 g mąki orkiszowej
- Średniej wielkości surowy burak
- 6 łyżek jogurtu
- Oreganp
- Sól
- Pieprz
- Zaatar

Etapy przygotowania
Buraka obrać ze skórki i umyć, pokroić go z kostkę i zblendować z jajkami na gładką masę (lub możecie zblendować tak, że zostaną małe kawałki buraka jeśli chcecie czuć je w gotowych bułeczkach) Do masy dodać mąkę oraz płatki i jogurt, wymieszać dokładnie Masę doprawić Przelać masę do ceramicznych kokilek Piec około 40-45 minut w 190 stopniach
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 116
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Warzywa
- Ziemniaki
- Wieprzowina
- Jagnięcina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Oregano
- Tymianek
Odsłon: 29
Ostatnio komentowane przepisy

Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 116
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Warzywa
- Ziemniaki
- Wieprzowina
- Jagnięcina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Oregano
- Tymianek
Odsłon: 29



Składniki
- 2 jajka
- 50 g płatków jaglanych
- 60 g mąki orkiszowej
- Średniej wielkości surowy burak
- 6 łyżek jogurtu
- Oreganp
- Sól
- Pieprz
- Zaatar
Buraka obrać ze skórki i umyć, pokroić go z kostkę i zblendować z jajkami na gładką masę (lub możecie zblendować tak, że zostaną małe kawałki buraka jeśli chcecie czuć je w gotowych bułeczkach) Do masy dodać mąkę oraz płatki i jogurt, wymieszać dokładnie Masę doprawić Przelać masę do ceramicznych kokilek Piec około 40-45 minut w 190 stopniach
Pyszotka :)
Ciekawy przepis :)