Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe bułeczki upieczone na bazie mąki pełnoziarnistej oraz buraków, co nadaje im ciekawy smak oraz interesujący kolor. Bułeczki są proste i szybkie w przygotowaniu, bez wyrabiania i wyrastania ciasta.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1151
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2220
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4269
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1151
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2220
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4269
Składniki
Buraka obrać ze skórki i umyć, pokroić go z kostkę i zblendować z jajkami na gładką masę (lub możecie zblendować tak, że zostaną małe kawałki buraka jeśli chcecie czuć je w gotowych bułeczkach) Do masy dodać mąkę oraz płatki i jogurt, wymieszać dokładnie Masę doprawić Przelać masę do ceramicznych kokilek Piec około 40-45 minut w 190 stopniach