Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe bułeczki upieczone na bazie mąki pełnoziarnistej oraz buraków, co nadaje im ciekawy smak oraz interesujący kolor. Bułeczki są proste i szybkie w przygotowaniu, bez wyrabiania i wyrastania ciasta.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2521
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 369
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 193
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2521
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 369
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 193
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Składniki
Buraka obrać ze skórki i umyć, pokroić go z kostkę i zblendować z jajkami na gładką masę (lub możecie zblendować tak, że zostaną małe kawałki buraka jeśli chcecie czuć je w gotowych bułeczkach) Do masy dodać mąkę oraz płatki i jogurt, wymieszać dokładnie Masę doprawić Przelać masę do ceramicznych kokilek Piec około 40-45 minut w 190 stopniach