Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki, w sam raz do kawy:)
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 111
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 274
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 320
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 111
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 274
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 320
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać cukier, jajka (białka zostają do smarowania rogalików), rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, śmietanę i rozpuszczone w ciepłym mleku drożdże oraz szczyptę soli. Wyrobić na gładką masę.
Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować. Ja rozwałkowuję na koła o grubości ok. 3mm, kroję na trójkąty jak pizzę. Na każdy trójkąt nakładam łyżeczkę nutelli, zawijam i zaginam w półksiężyce.
Układać na blasze lekko posmarowanej tłuszczem, smarować rogaliki białkiem. Piec w temp. 180-200 stopni C ok. 20min na złoty kolor.
Pychota! Smacznego:) zamiast nutelli można dawać marmoladę.