Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki, w sam raz do kawy:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15850
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4798
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15850
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4798
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać cukier, jajka (białka zostają do smarowania rogalików), rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, śmietanę i rozpuszczone w ciepłym mleku drożdże oraz szczyptę soli. Wyrobić na gładką masę.
Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować. Ja rozwałkowuję na koła o grubości ok. 3mm, kroję na trójkąty jak pizzę. Na każdy trójkąt nakładam łyżeczkę nutelli, zawijam i zaginam w półksiężyce.
Układać na blasze lekko posmarowanej tłuszczem, smarować rogaliki białkiem. Piec w temp. 180-200 stopni C ok. 20min na złoty kolor.
Pychota! Smacznego:) zamiast nutelli można dawać marmoladę.