Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z farszem kapuścianym"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13645
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15103
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6199
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13645
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15103
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6199
Składniki
Ciasto: posiekaj, zagnieć gładkie ciasto. Schłodź.
Farsz: kapustę opłucz, ugotuj, osącz. Grzyby namocz, ugotuj, osącz. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Kapustę, grzyby i cebulę zmiel. Przypraw do smaku.
Ciasto rozwałkuj. Wykrój kwadraty o boku 7 cm. Ułóż farsz, zwiń. Posmaruj mlekiem, posyp kminkiem. Piecz 25 min w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie