Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka mojej siostry i przecudne bułeczki czosnkowe, przepis dostałam od przyjaciółki.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 230
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 45
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17501
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 230
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 45
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17501
Składniki
Sałatka: Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, musztardę oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 min. do lodówki. Bułeczki czosnkowe: Do podgrzanego mleka dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Do mąki wlewamy wyrośnięty zaczyn, dodajemy jajko czosnek przeciśnięty przez praskę i sól. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na blechę do pieczenia nakładamy folię aluminiową którą smarujemy masłem. Na tak przygotowaną bleche nakładamy łyżką ciasto w odstępach ok 2 - 3 cm. Na każdy placuszek wciskamy trochę keczupu i nakładamy kawałek plastra sera żółtego. Pieczemy 20 min w temp. 200 stopni.