Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka mojej siostry i przecudne bułeczki czosnkowe, przepis dostałam od przyjaciółki.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 300
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 300
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Składniki
Sałatka: Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, musztardę oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 min. do lodówki. Bułeczki czosnkowe: Do podgrzanego mleka dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Do mąki wlewamy wyrośnięty zaczyn, dodajemy jajko czosnek przeciśnięty przez praskę i sól. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na blechę do pieczenia nakładamy folię aluminiową którą smarujemy masłem. Na tak przygotowaną bleche nakładamy łyżką ciasto w odstępach ok 2 - 3 cm. Na każdy placuszek wciskamy trochę keczupu i nakładamy kawałek plastra sera żółtego. Pieczemy 20 min w temp. 200 stopni.