Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wyśmienite rogaliki z nadzieniem"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1157
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 114
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1157
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 114
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Dodaj pokrojoną w kostkę margarynę, oba cukry oraz śmietanę, zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je folią i odłóż na całą noc do lodówki.
Schłodzone ciasto podziel na 5 części. Każdą rozwałkuj na koło o grubości ok. 4 mm i podziel na 8 trójkątów. Na każdym trójkącie połóż łyżeczkę marmolady lub powideł i zwiń formując rogaliki.
Piecz 15-20 min w temp. 180°C. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 60 minut. Sztuka: 100 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie