Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto błyskawiczne mini pizze z tortilli. Okazuje się, że połączenie włosko – meksykańskie to strzał w 10. Z moich obserwacji wynika, że to właśnie mini pizze znikają z talerzy jako pierwsze niezależnie od charakteru spotkania.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Składniki
Do wykonania mini pizzy z tortilli potrzebna nam będzie foremka na muffiny. Zaczynamy od wycięcia z tortilli mniejszych placków o większej średnicy niż foremka. Ja użyłam do tego dużego kubka. Chodzi o to, żeby placki wciśnięte do foremki miały wysokie brzegi.
Kolejno podgrzewamy passatę, dodajemy soli, pieprzu oraz oregano i tymianku. Całość podgrzewamy, zestawiamy z ognia i dodajemy starty na drobnej tarce ser żółty. Na każdego placka dajemy łyżkę sosu, dodajemy pokrojoną szynkę konserwową, całość przykrywamy plastrem mozzarelli. Na mozzarellę z kolei kładziemy plasterek pieczarki.
Całość zapiekamy około 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza (termoobieg). Mini pizze smakują doskonale zarówno podawane na ciepło, jak i na zimno. Smacznego! :)
.