Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane ze świeżo wypieczonych bułek będą smakować obłędnie! Możesz podać je z mięsem wołowym i ulubionymi warzywami, jeśli Twoi goście wolą wegetariańską wersję, zaserwuj je z buraczanym kotletem.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2737
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 723
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2737
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 723
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Składniki
Drożdże rozkrusz do dużej miski i zalej ciepłą wodą. Wymieszaj do połączenia się składników, następnie wsyp 100 g mąki i ponownie zamieszaj. Miskę przykryj ściereczką i ostaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Do pozostałej mąki wlej przygotowany wcześniej zaczyn oraz roztopione i przestudzone masło. Wyrób ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia na 15 minut.
Wyrobione ciasto podziel na 10 równych części. Z każdej z nich uformuj bułeczkę o identycznej wielkości. Gotowe wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką i po raz kolejny odstaw do wyrośnięcia na 15 minut.
Po tym czasie każdą z bułeczek zwilż z wierzchu wodą i posyp sezamem. Piecz w 190 stopniach Celsjusza przez około 15 minut.
Mini bułeczki do hamburgerów podawaj z ulubionymi dodatkami.