Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reanimacja czerstwego chleba do czegoś co można nazwać "niebo w gębie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Składniki
Szykujemy sobie prdukty czyli chleb pszenny który jest najlepiej czerstwy, mleko, jajka, cukier, cukier puder, oraz masło Rozkładamy dwie miseczki obok siebie. Do pierwszej miseczki wlewamy mleko, które słodzimy. Dla ułatwienia sobie pracy można mleko podgrzać, łatwiej wtedy rozpuszcza się cukier. W drugiej misce rozkłucamy jajka. Kroimy chleb na pajdy.
Pokrojony chleb zamaczamy w misce z mlekiem, trzymamy do momentu aż uznamy, że chleb dobrze nasiąkł. Trzeba uważać aby się nie rozwalił. Potem maczamy w misce z jajkiem.
Roztapiamy masło na patelni, i kładziemy chleb. Smażymy do zarumienienia się, po jednej i drugiej stronie. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem. Ja jeszcze, wykorzystuje pozostałe jajko wylewając je na chleb. Chleb po usmarzeniu jest rozpływający się w ustach, do tego może robić za słodką przekąskę.