Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Nagrzać piekarnik do temp. 150*C. 2 białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mielone migdały, mielone biszkopty, skórkę z cytryny, cynamon, mielone goździki. Wymieszać i zgnieść, a jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodać trochę więcej mielonych biszkoptów. Następnie rozwałkować ciasto na grubość około pół centymetra. Z ciasta wyciąć foremkę np, gwiazdki, serca i ułożyć na wysmarowanej olejem lub wyłożonej pergaminem blasze. Przyrządzić lukier: ubić białko na sztywno z cukrem pudrem, posmarować gwiazdki. Piec kilkanaście minut. Po około 5 minutach przykryć ciasteczka pergaminem do pieczenia. Zdjąć papier gdy ciasteczka całkowicie wystygną.