Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i miła dla oka przystawka z kurczakiem w roli głównej.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na cienkie paski.
Cukier zagotować z octem winnym i sosem sojowym, trochę ostudzić i dodać kurczaka, przyprawić.Wstawić do lodówki na 2 h.
Po tym czasie nadziewać mięso na wykałaczki, układać na blaszce i upiec w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez 15 min.
Szaszłyczki podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno dekoracyjnie nadziane na melona(lub owoc czy też warzywo) z dodatkiem dipów.