Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowe spojrzenie na zupę pomidorową. Smakuje wbrew pozorom wyśmienicie i może stanowić samodzielne danie. Jeśli ktoś tak jak ja nie przepada za wiórkami kokosowymi, polecam zamienić je na grzanki lub groszek ptysiowy. SMACZNEGO
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 223
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 223
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w cząstki, zalać bulionem i gotować aż się rozpadną, potem przetrzeć je przez sito lub zmiksować. Cebule posiekać, usmażyć na oleju, dodać rozgniecione widelcem banany i smażyć chwilę mieszając, potem przetrzeć przez sito lub zmiksować i dodać do pomidorów. Całość podgrzać, dodać śmietanę, sól i pieprz. Zupę podawać posypaną lekko zrumienionymi na suchej patelni wiórkami.