Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-11-2010
Pyszne
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Mięso na farsz zbierałam z mięs z kilku zup: oddzelałam mięso od kości i po kolei zbierałam do pojemniczka i mroziłam. Kiedy uzbierało się ok 0,5 kg, kupiłam 0,5 kg kapusty kwaszonej. Kapustę gotowałam kilka minut, odcisnęłam z wody, następnie zmieliłam razem z mięsem, dodałam dużo pieprzu. Na smalcu zrumieniłam 3 cebule i dodałam do zmielonego mięsa i kapusty: farsz gotowy. Smażymy naleśniki: Mleko, mąka, jajko, szczypta soli, ok 3 łyżki oleju. Jeśli dodamy oleju do ciasta, nie będzie trzeba smarować patelni tłuszczem podczas smażenia. Na naleśnika nakładamy farsz, plasterek serka topionego, zawijamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju w miarę ze wszystkich stron. Podajemy z czerwonym barszczem.