Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Składniki
Brokuły opłukać, gotować 3 minuty w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, mocno je podrumienić na oleju. Ryż ugotować na sypko. Cebulę ob-rać, drobno pokroić, czosnek posiekać. Ce-bulę i czosnek podsmażyć na oleju i dodać do ryżu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Wymieszać z mięsem i brokułami, zalać szklanką bulionu, wierzch posypać startym, żółtym serem. Piec ok. 30 minut w temp. 200°C.