Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w nieco odmiennym wydaniu :) Można podawać jako przekąskę z dipem lub serwować z ryżem i jakąś sałatką jako danie główne.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2743
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2743
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w dość dużą kostkę. Włożyć do miski i wymieszać razem z chili i solą. Odstawić na chwilę i przejść do przygotowania ciasta.
Ciasto: Zmiksować mąkę, jajka i wodę. wsypać odrobinę soli. Ciasto powinno być bardzo gęste. W przypadku, gdy ciasto wyjdzie za rzadkie, należy dosypać mąki. Gdy konsystencja ciasta będzie odpowiednia, dodać do niego sezamu i całość dokładnie wymieszać.
Kostki kurczaka zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju do zbrązowienia (ok 15 min). Aby odsączyć gotowego kurczaka z nadmiaru oleju, ułożyć go w półmisku wyłożonym papierowymi ręcznikami.