Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Kurczaka umyć, osączyć. Nas-tęąpnie osolić i posypać pieprzem z zewnątrz oraz od środka. Orzechy zemleć w maszynce do mielenia, blenderze lub młynku. Wymieszać je z żółtkami i bułką tartą. Pianę z białek ubić na sztywno, dodać do masy orzechowej, doprawić solą i pieprzem. Farszem tym nadziać kurczaka. Posmarować go masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Piec około 90 minut, polewając od czasu do czasu sosem. Farsz do kurczaka można też uzupełnić pokrojoną drobniutko cebulą oraz startymi na tarce kilkoma jabłkami.