Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2823
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2823
Składniki
1Makaron wsyp na posolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy odcedź na sicie, dobrze osącz. 2Makaron dokładnie wymieszaj z pesto ze słoiczka. Dopraw kilkoma kropelkami soku z cytryny. Przełóż na duży, ogrzany półmisek. 3Pomidory sparz, usuń skórkę. Obrane pokrój na ćwiartki usuń gniazda nasienne. Miąższ potnij w drobną kosteczkę. Posyp nim makaron na półmisku. Całość oprósz startym parmezanem i natychmiast podawaj. Zamiast pomidorów miąższowych możesz użyć pomidorków koktajlowych. Porzed włożeniem do makaronu pokrój je na połówki lub ćwiartki. 4Jeśli nie lubisz intensywnego smaku pesto bazyliowego, polecamy twej uwadze pesto sycylijskie robione z pomidorów suszonych w słońcu. Makaron z takim pesto przed podaniem posyp czyrnymi oliwkami lub kaparami.